Visites guiades

Visita guiada pel centre històric de Calaf per conèixer les muralles i portals, els fills il·lustres de a vila, l’Ésglésia de Sant Jaume i la plaça Gran (declarada Bé Cultural d’Interès Nacional). Us explicaran els orígens històrics de la vila i del seu famós mercat. Descobrireu perquè sense Calaf no hi hauria hagut “pessetes”.  

plaça gran calaf

Visita guiada a les 8 Botigues museïtzades de la plaça Gran.
Durant aquesta visita farem un viatge al passat revivint com era el comerç a principis de segle XX, entrant a cada una de les botigues recuperades per conéixer la seva història. 

En aquesta visita podrem conèixer les diferents estances i pujar a la torre de guaita tot aprenent la història, descobrint el pas de les muralles i l’antic hospital.

NOVETAT

Ara també es pot realitzar una visita guiada en 3D. Un tour virtual realista de 360º que permet endinsar-sen en aquest edifici i descobrir-ne la seva història i arquitectura.

castell interior

 

La galeria està formada per quatre estances, cadascuna dedicada a un personatge i ambientada en un moment històric concret. Recorrent aquestes habitacions, es pot conèixer la història de la casa, de les famílies propietàries i dels fets històrics que hi estan vinculats: Laureà Figuerola, el duc de Vendôme, «la practicanta» o la vídua de la família Solà.

Visita molt completa on coneixerem els il·lustres personatges de Calaf, descobrirem els racons del centre històric i visitarem el castell, els portals i muralles, l’hospital, l’església i pujarem al campanar.

Portes obertes a l’ermita de Sant Sebastià. En aquesta visita podreu descobrir l’interior de l’ermita, tocar la campana i gaudir dels quadres de l’artista calafí Ramon Sala i Coy.

En aquesta visita, coneixerem la història, veurem racons desconeguts de l’interior de l’església de Sant Jaume, descobrirem l’antic mecanisme del rellotge i la història de les campanes.

campanar poble