El penell

Any: 1996

Autor: Ramon Sala Coy  –  Calaf

L’artista calafí pretén fer una síntesi de la naturalesa en els seus tres regnes. Emergint d’allò més gràvid (terra), passant pel regne vegetal (fulles-fruits), fins al regne animal, el més alat (oreneta-penell).

Igualment s’intenta mostrar l’equilibri de la natura, que és majoritàriament simètrica, amb alternances de pes-contrapès en el fullatge.

L’acolorit és significatiu del procés de gradual pigmentació dels fruits, des de l’estat lletós-blanc, cap a tons cada cop més intensos.

Unir natura i art era l’objectiu.

El artista calafino pretende hacer una síntesis de la naturaleza en sus tres reinos. Emergiendo de aquella más grávido (tierra), pasando por el reino vegetal (hojas y frutos), hasta el reino animal, el más alto (golondrina-veleta).

Igualmente se intenta mostrar el equilibrio de la naturaleza, que es mayoritariamente simétrica, con alternancias de peso-contrapeso en el follaje.

El colorido es significativo del proceso de gradual pigmentación de los frutos, des del estado lechoso-blanco, hacia tonos cada vez más intensos.

Unir la naturaleza y el arte era el objetivo.

Text in english

Texte en français