bodega

Bodega

Ambientada en els anys 40, trobem el que podria haver sigut una bodega que també hauria fet la funció de taverna.

La bodega era un lloc freqüentat pels miners de Calaf i un lloc de trobada dels vilatans.

Calaf no era una zona on és cultivés  vi, per tant, aquest venia amb ferrocarril i el transportaven en bots fins a la bodega.

En aquest bodega podreu conèixer els diferents vins i la seva procedència, el tabac i els diferents licors que aquí s’hi poden trobar.

imprenta

Imprenta
Juan Oller

La família Oller, d’ofici matalassers i venedors de roba, passada la Guerra Civil van tenir la possibilitat de dedicar-se també al negoci de la impremta.

Al local on està situada la “Imprenta Juan Oller” s’hi pot trobar un museu complet sobre la impremta, on hi podreu descobrir com s’elaboraven els cartells, diaris i altres materials de l’època; des del disseny, la confecció, la impressió fins a l’enquadernació.

En aquesta impremta podreu veure també la maquinària original, amb més de 100 anys d’història, en ple funcionament.

escuela

Escuela de niños

La Guerra Civil i el franquisme, expulsen els mestres republicans dels pobles i ciutats i aquests són substituïts per mestres en sintonia amb el nou règim.

 

A Calaf hi van destinar Don Emilio Echaurren, que va exercir de mestre a les escoles Nacionals de la vila i que a més,  va obrir aquesta aula de reforç als baixos de casa seva.

 

En aquesta escola podreu veure diferents materials que es feien servir a les escoles dels anys 40 i descobrir alguns dels continguts del model educatiu franquista a través de quaderns recuperats dels alumnes i altres elements presents a l’aula.

merceria

Cal Garriga
Merceria- Perfumeria

A principis del segle XX, la “Merceria Perfumeria Cal Garriga” va obrir les seves portes i les va tancar definitivament l’any 1957.

Aquesta merceria era molt peculiar, ja que s’hi podia trobar de tot. Tot i la roba també s’hi podien trobar joguines, material escolar, regals de comunió, perfums i complements.

En aquesta merceria reviureu com es feien les fórmules dels perfums als inicis del segle XX, quin tipus d’articles s’hi podien trobar  a partir dels més de 2.000 articles originals anteriors als anys 60 que s’hi exposen.