Bodega

bodega

Ambientada en els anys 40, trobem el que podria haver sigut una bodega que també hauria fet la funció de taverna.

La bodega era un lloc freqüentat pels miners de Calaf i un lloc de trobada dels vilatans.

Calaf no era una zona on és cultivés  vi, per tant, aquest venia amb ferrocarril i el transportaven en bots fins a la bodega.

En aquest bodega podreu conèixer els diferents vins i la seva procedència, el tabac i els diferents licors que aquí s’hi poden trobar.

Imprenta
Juan Oller

imprenta

La família Oller, d’ofici matalassers i venedors de roba, passada la Guerra Civil van tenir la possibilitat de dedicar-se també al negoci de la impremta.

Al local on està situada la “Imprenta Juan Oller” s’hi pot trobar un museu complet sobre la impremta, on hi podreu descobrir com s’elaboraven els cartells, diaris i altres materials de l’època; des del disseny, la confecció, la impressió fins a l’enquadernació.

En aquesta impremta podreu veure també la maquinària original, amb més de 100 anys d’història, en ple funcionament.

Escuela de niños

escuela

La Guerra Civil i el franquisme, expulsen els mestres republicans dels pobles i ciutats i aquest són substituïts per mestres en sintonia amb el nou règim.

En aquesta escola podreu veure diferents materials que es feien servir a les escoles dels anys 40 i descobrir alguns dels continguts del model educatiu franquista.

Don Emilio Echaurren va obrir aquesta aula de reforç als baixos de casa seva i es va guanyar l’estima de la gent de Calaf, que en guarden molt bon record per la seva tasca docent.

Cal Garriga
Merceria- Perfumeria

merceria

A principis del segle XX, la “Merceria Perfumeria Cal Garriga” va obrir les seves portes i les va tancar definitivament l’any 1957.

Aquesta merceria era molt peculiar, ja que s’hi podia trobar de tot. Tot i la roba també s’hi podien trobar joguines, material escolar, regals de comunió, perfums i complements.

En aquesta merceria reviureu com es feien les fórmules dels perfums als inicis del segle XX, quin tipus d’articles s’hi podien trobar  a partir dels més de 2.000 articles originals anteriors als anys 60 que s’hi exposen.