Inscripcions obertes a les jornades tècniques de l’Agro Alta Segarra el divendres 6 de setembre

La quarta edició de la fira agrària comptarà amb dues jornades tècniques per a professionals del sector el divendres i repetirà l’èxit del Tractor Festival, la gimcana de tractors, el dissabte al matí

Calaf tornarà a convertir-se en la capital agrícola de la Catalunya Central els dies 6 i 7 de setembre amb la nova edició de la fira Agro Alta Segarra.

Enguany, es realitzaran dues jornades tècniques el divendres amb l’objectiu d’esdevenir una fira de referència pel que fa a la formació i divulgació entre els professionals del món agrari. Al llarg del matí es realitzarà la jornada “Recomex. Resultats d’assaigs i innovacions en cultius extensius” organitzades per l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries) on es presentaran algunes de les problemàtiques més importants en els cultius extensius d’hivern i es posarà especial èmfasi en novetats i innovacions que hi ha al mercat i que poden ser una oportunitat per al sector.

A la tarda, es realitzarà la formació “Desherbatge mecànic i sembradora elèctrica” organitzada pel DARP (Departament d’Agri­cultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació) i Unió de Pagesos que posarà l’accent en el control de males herbes mitjançant sistemes mecànics. Aquest control és una estratègia més que té a disposició l’agricultor per a combinar amb les ja existents i assolir una major efectivitat i eficiència al llarg del temps. L’objectiu és veure alguns dels atifells que poden realitzar aquest control. Cadascun d’ells utilitza diferents sistemes de treball i és important conèixer el seu maneig per aconseguir una bona eficàcia. Durant la jornada també es podrà veure una sembradora elèctrica, i s’explicarà les novetats que suposa l’entrada en vigor de la nova normativa de maquinària.

Les xe­rrades són gratuïtes però cal inscriure’s prèviament a través dels formularis que trobareu a www.calaf.cat

El certamen també estarà obert al públic en general interessat pel món agrari. El visitant podrà gaudir de les demostracions i tindrà l’oportunitat de passejar per una completa fira de productes i serveis dedicats a l’agricultura. Una de les principals diferències amb altres fires agrícoles de Catalunya i el que la fa única, és el protagonisme de les màquines en moviment i treballant

Torna el 2n Tractor Festival, la gimcama de tractors

Després de l’èxit de l’any passat, en aquesta quarta edició, repetirà el dissabte al matí la proposta de gimcana de tractors on els participants hauran de mostrar les seves habilitats sobre el vehicle. Els conductors hauran de realitzar un circuit amb diferents proves i es puntuarà tant la seva habilitat com el temps.