Nova caminada d’estiu a la balma de la Vansa, a prop d’Artesa de Segre

El diumenge 28 de juliol el cicle de caminades a balmes catalanes visitarà la balma de la Vansa, una de les més espectaculars del cicle, ja que inclou una antiga baronia al seu interior

El cicle “12 mesos, 12 caminades” no s’atura a l’estiu i com cada darrer diumenge de mes proposa una nova caminada per conèixer balmes catalanes. Aquest cop, la ruta transcorrerà pels termes municipals de Tòrrec i Vilanova de Meià – zona límit entre les comarques de La Noguera i el Pallars Jussà – i visitarà l’espectacular balma de la Vansa, que inclou un antic poblat al seu interior. Les cases bastides sota la balma, s’assemblen a un niu d’orenetes, fet a recer de la pluja, però a escala humana.

El recorregut serà de 5km i està adaptat per tots els nivells i recomanable per públic familiar. La sortida serà el 28 de juliol des de la plaça dels Arbres de Calaf a les 08h i es calcula que la tornada serà a les 13.30h.

Les inscripcions s’han de realitzar personalment a l’Oficina de Turisme de Calaf, de dimecres a dissabte de 09 h a 14 h o per telèfon – trucada o whatsapp – al 659 495 020. El preu són 10 euros i inclou transport en bus i assegurança.

El cicle de caminades a balmes catalanes està organtizat per la Mancomunitat de l’Alta Segarra amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Calaf.