Les botigues antigues museu de Calaf comptaran amb un establiment més

Cessió de les claus de Cal Cisteller a l'equip de l'Ajuntament de Calaf

L’antiga merceria de Cal Cisteller s’afegirà al projecte de les 7 botigues museïtzades de la plaça Gran de Calaf. La seva propietària, Rosa Maria Duocastella i Cortadellas, ha signat un conveni amb l’Ajuntament per cedir aquest establiment comercial especialitzat en merceria, gèneres de punt, labors, paraments de la llar i altres objectes de regal.

El passat mes de juny, Calaf va inaugurar el seu projecte museístic “Les botigues de la plaça Gran, un tresor recuperat” pel qual ja hi han passat més de 2.500 persones i amb què s’ha aconseguit el guardó d’Innovació turística de Catalunya del 2018. El projecte consisteix en la recuperació de 7 botigues com a petits museus que permeten fer un viatge al passat revivint com era el comerç a principis del segle XX. Amb l’objectiu d’anar consolidant, millorant i ampliant la proposta, l’Ajuntament de Calaf està establint contactes amb altres propietaris d’antics comerços de la vila que tot i no haver-se afegit a la primera fase del projecte de les botigues museu ara s’hi vulguin sumar.

En aquest sentit, Rosa Maria Duocastella i Cortadellas ha signat aquest mes de febrer un conveni amb el consistori per tal de cedir la seva antiga merceria coneguda com a Cal Cisteller ubicada al carrer Sant Jaume número 10 de Calaf. L’establiment estava especialitzat durant el segle XX amb merceria, gèneres de punt i labors i amb els pas dels anys, va anar ampliant i actualitzant la seva oferta incorporant diferents objectes de regal i paraments de la llar.

“Estic contenta perquè en comptes de tenir la botiga tancada, aquesta es podrà utilitzar per fer un servei al poble i així donar a conèixer com era el comerç local antigament”, ha afirmat la Rosa Maria en el moment de donar les claus de l’establiment als tècnics del consistori.L’Ajuntament destinarà aquest espai com a local museïtzat, executarà les obres necessàries per l’adaptació de l’establiment a aquesta finalitat i en realitzarà el seu mantenimnent. Primerament, s’haurà de fer un inventari i catalogació de tots els mobles i materials actuals de la merceria i posteriorment s’executaran les obres de rehabilitació i museïtzació. Així doncs, es calcula que a finals de maig es podrà obrir aquest comerç com a nova botiga museïtzada.