Calaf rep de la mà del president de la Generalitat el guardó a la innovació turística 2018 pel projecte de ‘Les botigues antigues’

Aquest projecte turístic singular ha estat guanyador del premi a la Innovació en accions promocionals i comercialització que s’ha lliurat aquest dilluns 20 de novembre en un acte al Palau de la Generalitat.

La Generalitat de Catalunya reconeix cada any amb uns guardons la feina del sector turístic català i la seva contribució perquè Catalunya sigui una destinació turística referent a escala internacional.Aquest dilluns 20 de novembre, el saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat va acollir l’acte d’entrega dels guardons turístics del 2018 on es reconeixien quatre categories diferents: Millor experiència turística; Innovació en accions promocionals i comercialització; Millor projecte de coneixement i recerca referida al sector turístic i Turisme responsable.

Jordi Badia i Montse Mases recollint el guardó
Jordi Badia i Montse Mases recollint el guardó

L’Ajuntament de Calaf, va rebre de la mà del president de la Generalitat, Quim Torra, el guardó en la categoria de Innovació en accions promocionals i comercialització pel seu projecte Les botigues de la plaça Gran, un tresor recuperat, que recupera l’antic comerç de la plaça porxada en forma de petits museus que es poden visitar a través de recorreguts guiats.

Jordi Badia, alcalde de Calaf, i Montserrat Mases, regidora de Promoció Econòmica i Turisme, van assistir a l’acte d’entrega acompanyats de diversos membres del govern, tècnics municipals, i els responsables de Catpatrimoni, l’empresa que ha dut a terme el procés de recuperació de les botigues.

Badia va destacar que el premi “serà un estímul més per donar a conèixer la proposta” i que permetrà augmentar el nombre de visitants a les botigues que ja arriba a més de 2000 des que es van inaugurar el passat mes d’abril. També va explicar que el projecte, que actualment compta amb set botigues recuperades, té la voluntat d’anar creixent amb l’obertura de nous espais museïtzats en un futur. De fet, la previsió del govern per al 2019 era poder obrir dues botigues més, però al darrer Ple de novembre no es va aprovar el pressupost i ara és una mica més complicat trobar el finançament per poder tirar-ho endavant.

“Avui podem parlar de xifres excel·lents que ens fan estar orgullosos de la capacitat dinàmica i emprenedora dels catalans”, va subratllar Quim Torra, president de la Generalitat, en l’entrega dels guardons. Per la seva part, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va remarcar que des del Govern “apostem per un model de turisme que situï Catalunya com una destinació entre les millors de la Mediterrània”, oferint “una diversificació de qualitat en propostes turístiques a mida”.

Els altres premiats de l’acte van ser:

  • L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès pel projecte “Camí de Vi” en la categoria millor experiència turística.
  • La Sra. Estela Mariné Roig pel treball de recerca centrat en la imatge i identitat de la Catalunya turística en la categoria de millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic.
  • L’Associació Marques de Pastor pel projecte “El cinquè llac” en la categoria de turisme responsable.

Els premis són a títol exclusivament honorífic i no comporten cap dotació econòmica.