Els Pastorets, cultura i tradició a Calaf!

Arriba el Nadal i amb ell, Els Pastorets de Calaf, provablement, un dels millors i més espectaculars muntatges de Nadal que a dia d’avui es poden gaudir a Catalunya.

Pastorets de Calaf

El desembre de l’any 1925 es van representar per primera vegada a Calaf Els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres al Casal de Calaf. El Nadal del 2015 es va celebrar el 90è aniversari d’aquella primera representació i per això, es van programar un seguit d’actes commemoratius entre els quals destaca la gravació d’una banda sonora revisada.

Els Pastorets de Calaf tenen una durada de 2 hores i 45 minuts, amb un entre acte de 15 minuts i actualment es troben sota la direcció de Mireia Cirera. Amb el pas dels anys,  s’han convertit en una representació espectacular, màgica i entranyable gràcies a una:

  • Posada en escena amb més de 100 actors i 50 grans decorats.
  • Espectaculars efectes especials que no deixen indiferent a l’espectador.
  • Excel·lent sonorització i una il·luminació treballada minuciosament.

 

 

Aquest any, si formeu part d’un casal d’avis, parròquia, ateneu, etc; podeu gaudir de la proposta “Cultura i tradició a Calaf” amb què s’ofereix un matí de visita guiada al nucli històric de Calaf i a les botigues museïtzades de la plaça Gran i assistir a una de les funcions d’ Els Pastorets per a grups superiors a 20 persones. El preu de la visita guiada i de la funció és de 13€ per persona. Per fer la reserva, podeu trucar a 93 868 08 33 o  669410 100.

Visita guiada a les Botigues + Pastorets

La sala gran del Teatre del Casal de Calaf compta amb una platea de 635 localitats i hi ha una excel·lent visibilitat des de qualsevol punt de la sala que permet que tothom pugui gaudir de l’espectacle. Tant el teatre com la sala estan adaptats per a facilitar l’accés a les persones amb cadira de rodes.

També cal destacar Els Pastorets infantils de Calafel bressol dels Pastorets. Un espectacle basat també en l’obra de Josep M. Folch i Torra amb una escenografia a partir d’imatges i vídeos, una acurada selecció musical i efectes il·luminació de gran nivell on hi participen més de 150 petits actors de Calaf i comarca. Aquesta versió infantil està dirigida per Eloi Fonoll i es representa a la sala Folch i Torres del Casal de Calaf també en els dates de Nadal. Aquest any, com a novetat, també es farà una funció especial al Teatre Kursaal de Manresa.

Horaris representacions

Els Pastorets – Dimarts 25 de desembre a les 19h; diumenge 30 de desembre a les 17.30h i diumenges 13,20 i 27 de gener a les 17.30h.

Els Pastorets infantils – Diumenge 23 de desembre i 6 de gener a les 18h. Representació especial Teatre Kursaal de Manresa dissabte 29 de desembre a les 18h.