Calaf amplia els actes de l’Any Pedrolo amb activitats per tota la família

La projecció de la pel·licula “Segon origen” entre els actes més destacats que finalitzen l’Any Pedrolo.

Calaf continua commemorant el centenari del naixement de l’escriptor Manuel de Pedrolo amb activitats ben variades i per a totes les edats fins a finals d’any. La programació vol enaltir la seva figura i especialment, donar a conèixer i elogiar la seva tasca d’escriptor de ciència-ficció.

Cartell Actes Manuel de Pedrolo Calaf
Cartell Actes Manuel de Pedrolo Calaf

El pròxim dimecres 31 d’octubre el Casal de Calaf acollirà la sessió de cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula “Segon origen”, dirigida per Bigas Luna i Carles Porta, basada en la novel·la de ciència-ficció, romàntica i d’aventures d’en Manuel de Pedrolo “Mecanoscrit del segon origen”.Del 5 al 15 de novembre la Biblioteca Municipal acollirà una exposició itinerant i gratuïta sobre l’univers de l’escriptor, “Pedrolo, més enllà dels límits”.

D’altra banda, la Biblioteca Municipal també acollirà dos actes més. En el marc de la trobada del club de lectura de Calaf, dimecres 7 de novembre a les 19 h es comentarà la lectura de “Joc Brut”, un llibre que permetrà descobrir el dramaturg, el narrador, el poeta i, alhora, la persona compromesa, creativa i intensa que era Manuel de Pedrolo.

El divendres 9 de novembre, a les 19.30 hores el professor i escriptor manresà Lluís Calderer oferirà conferència “L’Univers Manuel de Pedrolo”.

Activitats pel jovent

Els nois i noies de l’Institut Alexandre de Riquer podran conèixer la figura d’en Pedrolo a través del concurs de dibuix anual, vinculat al conta contes del 26 de desembre. Enguany, la il·lustració haurà d’estar inspirada en la figura d’en Manuel de Pedrolo.

Any Manuel de Pedrolo a Calaf

Al llarg de l’any 2018, Calaf, ha realitzat diversos actes que han inclòs accions o s’han vinculat a la figura d’en Pedrolo: el concurs de cartells de Festa Major, la lectura de relats i sorteig d’una il·lustració al “Tasta la Plaça!!!”, el text del dictat català a Sant Jordi, un premi especial Manuel de Pedrolo als Jocs Florals, una caminada popular a l’Aranyó i Concabella, entre ‘altres. L’Ajuntament de Calaf amb la col·laboració de diverses entitats locals i una comissió, s’ha sumat a aquesta celebració, promoguda pel Departament de Cultura de la Generalitat, la Institució de les Lletres Catalanes i la Fundació Pedrolo – Espai Pedrolo